Android Gateway`s
Wat heb ik nodig voor een Android Gateway ?

Allereerst natuurlijk een Android Box. Heb je al een Android Box beschikbaar, probeer het dan eerst daarmee. Moet je er nog een aanschaffen overweeg dan een van de onderstaande. Hiervoor hebben we verschillende scriptings en tools die het gebruik super eenvoudig maken.

Bijvoorbeeld de mini 96 onder andere te koop bij Amazon Laatste versie X96 Air Android 9.0
of de H96 Max die te koop is bij Hamers of bij AliExpress met Android versie 10.0
en de X96 mini Plus Android TV Box bij Techpunt met Android versie 11.0
Uiteraard zijn er meerere boxen waar onze scripting op zou kunnen werken. Maar daar durven we geen garantie op te geven. En met deze boxen zijn diverse scripts getest en in gebruik.

 

Het is ook belangrijk om een nieuwere USB geluidskaart te hebben omdat oudere modellen die vroeger met Windows werkten niet werken met Android. Voorbeeld voor een USB geluidskaart of ditzelfde model via Amazon

Voor CB gateways is het beste om een bak te gbruiken welke al een VOX in het apparaat heeft. Zit dat er niet in dan is bijvoorbeeld de Stabo Vox Mic 100 misschien een alternatief. Dit is gelukkig niet nodig voor de meeste Freenet, LPD en PMR radio’s. Daarvan zijn de meeste al met ingebouwde VOX!

De TeamSpeak 3 App moet op de box geïnstalleerd worden en de gateway werking kan beginnen! Natuurlijk moeten de apparaten met elkaar verbonden worden en daarvoor heb je diverse kabels nodig die je zelf kunt maken.  sommige zijn zelfs kant en klaar daarvoor te koop. Als u meer informatie of hulp nodig heeft, bezoek ons dan op onze  TeamSpeak server op cbjdxclub.nl of via Zello “cb junkies.nl” De aanschaf van de TS3 app kost je in de app-store iets meer dan een Euro. Deze is daarna met hetzelfde account op meerdere telefoons, tablets en android boxen te installeren.

Het voordeel van een gateway met een Android box is dat deze zeer weinig stroom verbruikt, ongeveer 2,5 watt bij 24 uur gebruik! Ook werken de boxen zeer betrouwbaar. In de Google App Store zijn veel leuke dingen te vinden waarmee je bijvoorbeeld de box op afstand kunt bedienen.

 

 

 

Welke programma’s er precies op de Box geïnstalleerd moeten worden hangt ook af van het feit hoe je die gaat gebruiken.
Bijvoorbeeld wel of niet remote beheren.
Maar de volgende apps zijn wel aan te raden.
Alpha VNCFilemanager+Device Info HWMacroDroidnavigation barPingToolsPro, SSH Server, TeamSpeak 3