Android Gateway

Android Gateway`s
Wat heb ik nodig voor een Android Gateway ?

Aller eerst natuurlijk een Android Box. Bijvoorbeeld de mini 96 onder andere te koop bij Amazon Laatste versie X96 Air Android 9.0

Het is ook belangrijk om een nieuwere USB geluidskaart te hebben omdat oudere modellen die vroeger met Windows werkten niet werken met Android. Voorbeeld voor een USB geluidskaart of ditzelfde model via Amazon

Voor CB gateways is het beste om een bak te gbruiken welke al een VOX in het apparaat heeft. Zit dat er niet in dan is bijvoorbeeld de Stabo Vox Mic 100 misschien een alternatief. Dit is gelukkig niet nodig voor de meeste Freenet, LPD en PMR radio’s. Daarvan zijn de meeste al met ingebouwde VOX!

De TeamSpeak 3 App moet op de box geïnstalleerd worden en de gateway werking kan beginnen! Natuurlijk moeten de apparaten met elkaar verbonden worden en daarvoor heb je diverse kabels nodig die je zelf kunt maken.  sommige zijn zelfs kant en klaar daarvoor te koop. Als u meer informatie of hulp nodig heeft, bezoek ons dan op onze  TeamSpeak server op cbjdxclub.nl of via Zello “cb junkies.nl” De aanschaf van de TS3 app kost je in de app-store iets meer dan een Euro. Deze is daarna met hetzelfde account op meerdere telefoons, tablets en android boxen te installeren.

Het voordeel van een gateway met een Android box is dat deze zeer weinig stroom verbruikt, ongeveer 2,5 watt bij 24 uur gebruik! Ook werken de boxen zeer betrouwbaar. In de Google App Store zijn veel leuke dingen te vinden waarmee je bijvoorbeeld de box op afstand kunt bedienen.

 

Hier is nog een Android box en geluidskaart die we kunnen aanbevelen:

 

Welke programma’s er precies op de Box geïnstalleerd moeten worden hangt ook af van het feit hoe je die gaat gebruiken.
Bijvoorbeeld wel of niet remote beheren.
Maar de volgende apps zijn wel aan te raden. 

Alpha VNC, Filemanager+Device Info HW, MacroDroidnavigation barPingToolsPro, SSH Server, TeamSpeak 3